Etik och kapitalförvaltning

Hur man investerar sina pengar har större inverkan än vad man tror. Det är därför viktigt att inte glömma bort att göra hållbara investeringar när du ska investera dina pengar.

 

Låt inte pengarna vinna över din etik och moral

Det finns många företag som går bra och vars aktier ger hög avkastning, men som inte arbetar på ett hållbart sätt. Det kan rentav vara företag där kläderna sys av barnarbetare eller där arbetarna tvingas att arbeta långa arbetspass under hemska förhållanden. Det är tyvärr inte helt ovanligt att det ser ut såhär bland vissa företag, framförallt de som som köper sina tjänster från utlandet.

Detta är inte företag som vi bör investera i. Här har du stor chans att titta på företagets förhållning mot människor och inverkan på jorden, istället för att enbart titta på avkastningen. Låt inte pengar gå före människors värde.

 

Hållbara investeringar med hög avkastning

Att man inte skulle kunna tjäna lika mycket pengar på hållbara aktier är en myt. Många tänker att de sätten där man kan tjäna mest pengar är på marknader som sysslar med till exempel spel och tobak. Att dessa företag går bra är i de flesta fallen sant, men det finns hållbara företag som går minst lika bra om inte bättre. Hållbara investeringar är därför ett mycket bättre alternativ för alla inblandade.

 

Rent samvete och hög avkastning

Även om avkastningen kan vara hög på smutsiga företag känns det inte helt och hållet bra att investera i ett sådant företag. Att istället förvalta sitt kapital genom företag som är hållbara kommer inte bara ge dig hög avkastning utan även ett rent samvete.

 

Hållbara företag går bättre och bättre

Fler människor och företag runt om i världen börjar uppmärksamma vikten av att ha hållbara företag och samhällen. Hållbara företag, miljön och människors värden är någonting som är viktigt i dagens samhälle. Detta innebär att det mest troligt är dessa företag som kommer att gå bra även i framtiden. Ohållbara företag kommer med stor sannolikhet att sållas bort, eller behöva lägga om sin strategi för att agera hållbart.

 

Var med i förändringen för en bättre värld

Genom en hållbar investering kan du vara med och förändra världen. När företag märker att personer inte vill använda deras tjänster eller investerar i dem kommer de att försöka ändra sig till att bli bättre och mer hållbara. Eftersom att hållbarhet är en stor efterfrågan från konsumenter blir företag allt mer hållbara.

Detta borde även gälla investeringar som fonder. Men tyvärr är det en stor intressekonflikt för många när det kommer till frågan om pengar och hög avkastning eller hållbarhet. Det viktigaste att veta här är att många hållbara företag har lika hög eller till och med högre vinster och avkastning. Detta gör att det inte behöver bli en konflikt mellan din etik och moral och kapitalförvaltningen. Det är viktigt att våga ta ståndpunkt och i och med det sköta din kapitalförvaltning på ett etiskt, rent och hållbart sätt.

Lämna en kommentar