Investera i vatten

Vatten är en fantastisk resurs som är livsnödvändig för att vi ska kunna leva. Vi behöver dricka vatten för att kunna överleva. Men vatten är även bra till andra saker. Haven ger oss omkring 50 procent av syret vi andas. Det har dessutom en svalkande effekt på jorden, som skulle vara en betydligt varmare plats utan haven och sjöarna.

Vatten är inte bara livsnödvändigt för oss människor och våran överlevnad, utan även djuren och alla växter i naturen. Till och med en kaktus behöver vatten lite då och då. Utan växter och djur skulle vi inte kunna leva eller ha någonting att äta. Vatten är bland det viktigaste vi har på jorden.

 

Investera i vattenkraft

Vatten är som sagt var bra till mycket och man kan till och med utvinna energi av vatten. Vattenkraft är en typ av källa för förnybar el. Det är el som är fossilfri och knappt lämnar några klimatavtryck på jorden.

Det finns många elbolag som har grön el som inkluderar vattenkraft men också el som utvinns från solceller, och vindkraft. Dessa är hållbara investeringar då de gör våran jord en tjänst. Det byggs mer och mer förnybara källor för el och de är på uppgång. Därför är det en bra tid för att investera i vattenkraft.

Det går att investera i utbyggnation av vattenkraft, eller i ett elbolag som använder sig av vatten. Det finns även hållbara fonder där en fondförvaltare har samlat olika aktier inom vattenkraft.

 

Investera i rent dricksvatten

Det går även att investera i andra former av vatten, och inte bara vattenkraft. Investeringar i företag som sysslar med att skapa dricksvatten är även dem både lukrativa och hållbara. Visste du att endast tre procent av vattnet på jorden är dricksvatten? Resterande är saltvatten, som inte går att dricka.

Det betyder att det är en kamp mellan dricksvattnet och hur det ska renas på effektivast sätt för att så snabbt som möjligt kunna komma ut till konsumenten igen. I samband med den ökade folkmängden på jorden blir det även större efterfråga på vatten. Vilket gör att företagen som arbetar med att rena vatten får mer att göra, och tjänar på så sätt mer pengar. Investerar du i ett sådant företag kommer även du att kunna ta del av deras ökade vinst.

 

Vilken typ av vatteninvestering är bäst?

Oavsett om du väljer att investera i vattenkraft eller dricksvatten så kommer det med största sannolikhet vara en god investering. El och vatten är någonting som vi människor alltid kommer att behöva, och behovet bara ökar och ökar. Det gör att du aldrig behöver oroa dig för en eventuell konkurs eller avveckling. Detta är säkra kort som dessutom är hållbara och jobbar för en bättre planet.

Den enda vatteninvesteringen man bör akta sig för om man vill investera hållbart är de företagen som arbetar med flaskvatten. Plast är ett stort problem i dagens samhälle och flaskvatten är en produkt som inte är hållbar på något sätt och vis.

Lämna en kommentar